Over mij

OVER MIJ

VAN LEZEN NAAR SCHRIJVEN


Ik groeide op in Utrecht, waar ik ook geboren werd. Inmiddels woon ik in Lopik met mijn man, (inmiddels uitwonende) zoon, vier dochters en een paar katten en konijnen.

Mijn liefde voor lezen werd aangewakkerd door mijn oma. Van haar kreeg ik de mooiste boeken. Als ik las, vergat ik de wereld om me heen. Dat is precies wat ik ook bij lezers wil bereiken.

Als tiener las ik een pocket, geschreven door een zeventienjarige scholiere. Dat wekte, naast mijn liefde voor lezen, mijn interesse in schrijven.

 

Ik twijfelde op de havo tussen journalistiek of de verpleging. Het werd het laatste. Na de inservice A-opleiding volgde de kinderaantekening. Sinds 2009 werk ik als kinderverpleegkundige op de Neonatologie van het Antonius Ziekenhuis, inmiddels op locatie Leidsche Rijn.

 

Je ziet me hier met Gemmy Boers (in memoriam) aan wie ik het eerste deel van de Eindeloos-serie, Niet zonder jou, heb opgedragen. Deze foto is geplaatst met goedkeuring van haar dochter Fabienne, ‘want mama had dit fantastisch gevonden’.

VAN VERPLEEGKUNDIGE NAAR AUTEUR


Schrijven bleef een hardnekkige aantrekkingskracht uitoefenen. Jaren hield ik dat voor mezelf, voor ik het aan familie en vrienden liet lezen.


In februari 2017 verscheen na het winnen van een schrijfwedstrijd mijn debuutroman ‘Geluk bij een ongeluk’. In de zomer van dat jaar schreef ik een Facebookfeuilleton om meer lezers te bereiken. De uitgeefster van uitgeverij Boekerij las mee zonder dat ik dat wist. Zij stuurde me een berichtje dat mijn wereld voorgoed veranderde: of ik erover dacht om het uit te geven. Zo ja, dan had Boekerij wel interesse.
Inmiddels zijn er veertien boeken (waaronder twee novelles) verschenen. In 2024 komen daar nog drie boeken bij. Ik schrijf voor zowel uitgeverij Boekerij (voor de New Adults i.s.m. Kobo) als uitgeverij van Goor (Best of YA – Young Adult).


Sinds oktober 2023 ben ik ondernemer en is mijn vaste contract in de zorg omgezet naar een oproepcontract om naast het zelf schrijven ook andere auteurs te helpen met proeflezen, coaching en inhoudelijke redactie