Over 'Geluk bij een ongeluk'

In het voorjaar van 2015 attendeerde een schrijvende vriendin mij op een wedstrijd van Tinteling Romance. Het ingezonden verhaal viel niet in de prijzen. Het juryrapport zorgde voor verwarring en onzekerheid over mijn schrijven, omdat de mening van de jury uiteen liep. De wedstrijd die Tinteling Romance in het najaar van 2015 organiseerde, wilde ik dan ook eigenlijk aan me voorbij laten gaan.
Ik liet me toch overhalen door de al genoemde vriendin het nog een keer te proberen. Met het thema ‘Dicht op de huid’, ofwel: wat als liefde verder gaat dan de buitenkant, kon ik wel wat. Uiteindelijk stuurde ik zelfs twee verhalen in.
Drie dagen voor de officiële uitslag ontving ik een mail van de jury tijdens mijn etenspauze op het werk. Ik heb er zelfs over nagedacht het bericht pas thuis te bekijken, omdat ik rekende op een afwijzing. De nieuwsgierigheid won.
Teigetje, het altijd stuiterende personage uit Winnie The Pooh, was in vergelijking met mij even een mak schaap. Een collega die ook net pauze hield, moet hebben gedacht dat ze in een gekkenhuis beland was.
De twee ingezonden verhalen waren goed voor plaats één en twee. De drie dagen dat ik mijn mond nog moest houden, duurden voor mijn gevoel minstens een maand. De slagroom op de taart was de vraag om het winnende verhaal van 20.000 woorden uit te breiden naar romanlengte.
In de zomer van 2016 heb ik mij vol overgave op dit unieke project gestort.


Verhaallijn

In Geluk bij een Ongeluk weigert Suus Versluis de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter.
Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden. Jacco blijkt zich echter niet zomaar uit het veld te laten slaan door Suus’ gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.

Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.

 

Geluk bij een ongeluk is een sexy liefdesverhaal. Het is een verhaal over een aan een rolstoel gebonden cynicus tegenover een eeuwige optimist, een verhaal over accepteren tegenover veroordelen en vooroordelen. Een verhaal over vriendschap en vergeving.

 

 

Maar bovenal is Geluk bij een Ongeluk een absoluut niet zoetsappig verhaal over liefde.

Personages

Suus en Jacco. Tussen februari 2016 en nu is er geen dag voorbij gegaan dat ik niet aan ze heb gedacht. Ik vind het dan ook fantastisch dat de rest van Nederland kennis met ze gaat maken!

Wanneer?

Vanaf 11 februari 2017 is 'Geluk bij een ongeluk' verkrijgbaar bij Bol.com, via de uitgeverij Tinteling Romance en via elke reguliere boekhandel.